آشنایی با آفتاب سوختگی پوست و درمان آن
مواقعی آسیب آفتاب سوختگی رخ می دهد که خورشید و یا هر منبع دیگر منتشر کننده پرتوهای فرابنفش مثل خورشید ویا دستگاه های سولاریوم بیش از حد توانایی پوست به آن تابیده شود. نتیجه آن ملتهب شدن، تغییر رنگ پوست، پوست ریزی، سوزش ویا خارش پوستی، تحریک پذیری و حتی گاهی ایجاد تاول میشود.
اگر درمان آفتاب سوختگی درست نباشد و نادیده گرفته شود ممکن است باعث ایجاد لک در آن ناحیه و یا تغییراتی در کیفیت پوست شوند.
غیر از عوارض کوتاه مدت گفته شده، دیگر آسیب های بلند مدت آفتاب سوختگی مانند ایجاد لک، کک مک، پیرپوستی، خال، بعضی از سرطانهای پوستی، خشکی و چین و چروک پوستی را می توان نام برد.
بهترین راه جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی در معرض این امواج قرار نگرفتن و یا استفاده صحیح و مرتب ازاز فرآورده های ضدآفتاب است.
برای کاهش درد و التیام پوست آسیب دیده از آفتاب سوختگی میتوان از پمادهای رایج در سوختگی استفاده کرد ولی در درجات سوختگی بالا و یا افراد با پوست حساس، میباسیت حتما به پزشک مراجعه کرد. تا بهبودی ناحیه آفتاب سوختگی توصیه میشود که آن موضع از آفتاب محافظت شود و برای شتشو از شوینده های ملایم و آب خنک استفاده شود. به دلیل آنکه بافت ناحیه آفتاب سوخته شدیداً بی آب و خشک شده است، نوشیدن آب زیاد کمک کننده است.
در پایان، مطمئناً پیشگیری و حتی درمان صحیح آفتاب سوختگی بسیار راحتتر از عوارض آفتاب سوختگی میباشد.